Uitgebreide handleiding

Volg onderstaande aanwijzingen om bij ArtOlive je eigen account te krijgen en te onderhouden. NB: Je kunt bij ArtOlive uitsluitend een account krijgen als je een PROFESSIONEEL KUNSTENAAR bent. Dat wil zeggen dat je een kunstopleiding met succes hebt afgerond en/of van je kunst je beroep hebt gemaakt. Om dit juist te kunnen beoordelen is het belangrijk om je kunstenaarsbeschrijving en CV zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Uiteindelijk beslist ArtOlive of je account geaccepteerd wordt. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

1. Klik hier om jezelf als kunstenaar aan te melden bij ArtOlive.

2. Vul op het digitale formulier dat dan verschijnt, de gevraagde gegevens in. Je naam (wij werken met voor- en achternamen van kunstenaars), je CV en wat je invult in het veld 'beschrijving' (je werkwijze, inpiratiebron etc.) zal zichtbaar zijn op de website. Vul dit zo uitgebreid mogelijk in.

Het is NIET toegestaan om in dit veld 'beschrijving' (of een ander veld dat op de website getoond wordt) WEB-, E-MAIL- OF FYSIEKE ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS te plaatsen. Als mensen geïnteresseerd zijn in je werk nemen wij contact op met jou.

De overige gegevens in andere velden (zoals adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer) zijn nodig voor contact, betalingen en administratie en worden niet op de website getoond of aan derden verstrekt. Een btw nummer is voor ons niet noodzakelijk (informeer wel bij de Belastingdienst of zij vinden dat je er een nodig hebt. Dit is je eigen verantwoordelijkheid!), maar voor onze administratie moeten we wel weten of je een btw nummer hebt of bent vrijgesteld.

Daarnaast vul je je e-mailadres en wachtwoord in, waarmee je de volgende keer weer kunt inloggen in je eigen account.

3. Binnen enkele werkdagen wordt je account door ArtOlive geactiveerd. Je krijgt dan van ons een bevestiging per e-mail.

4. Vanaf nu kun je met behulp van je e-mailadres en wachtwoord waar en zo vaak je wilt inloggen in je eigen account. En je kunt nu beginnen met het toevoegen van je werken.

5. Zorg ervoor dat je digitale bestanden hebt van de kunstwerken die je wilt invoeren (JPG-formaat). Houdt bij het inscannen of digitaal fotograferen van je werk rekening met de volgende benodigde specificaties: minimaal 72 dpi, 800 x 800 pixels. Je kunt het beste een bestandsgrootte tussen de 30 en 500 KB aanhouden.
Gaat het mis? Check even of je je bestand wel opgeslagen hebt in RGB kleuren, want in CMYK lukt het uploaden niet. Ook Apple zorgt af en toe voor problemen. Let er in ieder geval op dat je je JPG-bestanden opslaat op een manier dat ze geschikt zijn voor de pc (stel bij 'voorkeuren' in: 'mac>pc' of 'geen'). Gaat het dan nog steeds mis, probeer je foto's dan eens op een pc op te slaan als JPG-bestand (Apple maakt er bijvoorbeeld vaak een JPEG bestand van en die extra E zorgt al voor problemen).

6. Nadat je bent ingelogd in je eigen account, kun je je kunstwerken nu aan je account toevoegen door te klikken op nieuw werk toevoegen. Je krijgt dan een speciaal daarvoor ontworpen digitaal invulformulier te zien, waarop je de gegevens over het werk invult. Ook het digitale beeldmateriaal (als JPG-bestand; zie ook punt 5) wordt automatisch met dit formulier meegestuurd. Je hoeft dit dus niet naar ons te e-mailen!
Vergeet niet je ingevulde formulier te bewaren door op de 'bewaar'-knop te klikken onderaan het formulier.

7. De werken die je aan je account hebt toegevoegd worden binnen 10 werkdagen door ArtOlive geactiveerd. Duurt het langer, dan ben je waarschijnlijk belangrijke informatie vergeten in te vullen of heb je verkeerd beeldmateriaal gebruikt.
Check altijd even of het toevoegen van het kunstwerk goed is gegaan. In je account zie je onder kunstwerken de titel staan van het werk dat je net hebt ingevoerd. Aan het eind van het regeltje zie je een icoontje van een vergrootglaasje en een van een kladblokje.
Het vergrootglaasje laat je zien hoe het op het internet te zien zal zijn als het werk door ArtOlive geactiveerd is. Check even het formaat, de beschikbaarheid, de prijs, het materiaal, de ondergrond en de techniek.
Het kladblokje gebruik je om gegevens in het formulier te wijzigen of aan te vullen.

8. Vanaf het moment dat je eerste kunstwerk door ArtOlive geactiveerd is (dit gebeurt binnen 10 werkdagen), ben je zichtbaar op de homepage van ArtOlive. Je staat nu in het alfabet onder 'kunstenaars', maar ook via de zoekmachine ben je op verschillende manieren te vinden.
Je hebt nu ook een directe link naar je eigen pagina bij ArtOlive: www.voornaamachternaam.artolive.com (zonder www werkt het ook). Deze link kun je aan anderen geven, zodat ze direct op jouw pagina terechtkomen.

9. Nu je een account hebt bij ArtOlive vragen we je om je account zorgvuldig te beheren. Het ArtOlive-concept werkt voor bedrijven en particuliere kunstliefhebbers alleen als kunstwerken ook daadwerkelijk beschikbaar zijn als dit op de website vermeld staat! Als je kunstwerken via andere kanalen verkoopt of uitleent, dien je dus direct in je account (m.b.v. het kladblokje, zie punt 7) de beschikbaarheid te veranderen in 'verkocht', 'uitgeleend' of 'geen uitleen of verkoop'.
N.B. Ook als je werk tijdelijk niet beschikbaar is i.v.m. je vakantie of een expositie dien je de beschikbaarheid van je werk - tijdelijk - aan te passen!

10. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd even bellen met ArtOlive op (020) 675 85 04.

SUCCES!